Ontdek Pollismolen

Gastronomisch genieten op een unieke locatie, met een rijke geschiedenis, dat is “De Pollismolen”. In een oase van rust en groen kan u komen genieten van onze culinaire verwennerij.

Wim Doumen en Melanie Huyghe, beide afgestudeerd aan de hotelschool “Ter Duinen” in Koksijde (en vervolmaakt in gerenomeerde toprestaurants) namen midden 2009 de uitnodiging van de stad Bree aan, om van domein Pollismolen een unieke locatie te maken waar de woorden ‘voortreffelijkheid’ en ‘originaliteit’ synoniem zullen staan voor de keuken.

Naast gastronomisch komen tafelen bieden wij ook de mogelijkheid om trouw-, familie en andere feesten naar een hoger niveau te tillen. Wenst u deze ideale locatie of het hele domein af te huren voor een activiteit? Dan wij denken graag met u mee!

Hebben we uw smaakpapillen reeds kunnen prikkelen? Contacteer ons dan hier voor een regelmatige update van onze nieuwigheden.

Geschiedenis

De geschiedenis van de Pollismolen gaat reeds terug tot de 11e eeuw, in het verleden gekend als 'Wayenberghmolen' en later 'Scheelenmolen'. De huidige naam verwijst naar vroegere eigenaars, de familie Van Pol.

Nadat de molen in het jaar 1970 in brand werd gestoken, werd hij in 1981 eigendom van de gemeente Bree en ingericht als vakantie-oord. De molen werd gerestaureerd en tevens opnieuw in maalvaardige toestand hersteld.